ISO 22000 (ÉBIR)

Élelmiszerbiztonsági Irányítási rendszer

Ma Magyarországon minden vállalatnak, amelynek tevékenysége hatással van az élelmiszer-biztonságra, legyen az élelmiszer lánc bármely részén, rendelkezni kell HACCP rendszerrel. A HACCP rendszerönmagában nem tanúsítható, de az ISO 22000 élelmiszerbiztonság-irányítási rendszer más irányítási rendszerekhez hasonlóan már igen, így a vevők számáraobjektív bizonyítékot nyújthatunk arra, hogytermékünk, szolgáltatásunk biztonságos élelmiszert eredményezzen.

Az ISO 22000 szabvány egységeskövetelményeket határoz meg a HACCP tervre vonatkozóan is. Így biztosított, hogy az ÉBIR keretében kialakított HACCP minden előírásnak megfelel.

Miért ajánljuk az ISO 22000 rendszert?

  • A HACCP rendszernem mindig elegendő a vevők bizalmának elnyeréséhez
  • A HACCP rendszermagában nehezen integrálható a cég hétköznapi életébe, valamint más irányítási rendszerekbe
  • Az ISO 22000 rendszerkiépítéséhez és tanúsításához vissza nem térítendő állami támogatás pályázható
  • Remek lehetőség kis- és középvállalkozásoknak a fejlesztésre

Az ISO 22000 előnyei:

  • Nemzetközi szinten elfogadott
  • Tanúsíthatóvá teszi a HACCP-t
  • A cégek számára kevesebb terhet jelent
  • Hatékonyabbá teszi az élelmiszerlánc szereplőinek az együttmuködését
  • Tartalmazza az ISO9001 szabvány követelményeinek legfontosabb részét, tehát egyidejűleg ad bizonyosságot a vezetési, élelmiszerbiztonsági, HACCP felkészültségről, illetve gyakorlatról
  • Jól integrálható másirányításirendszerekbe

Ha szeretnéd, hogy a Te céged is ilyen pozitív változásokon essen át, kérd ajánlatunkat ISO 22000 rendszer kiépítésére, ide kattintva!